Hennepolie en hennepzaadolie zijn afkomstig van de hennepplant. Hennepzaadolie is plantaardige olie die goed kan zijn voor het menselijk lichaam. Hennep wordt veel geassocieerd met de softdrugs wiet. Maar tegenwoordig wordt het gezien als een gezond middel. Veel mensen gebruiken het en er wordt veel mee geëxperimenteerd. Veel mensen kopen tegenwoordig hennepzaad en hennepolie voor de gezondere en frissere uitstraling en levensstijl.

Cannabis kan deze hennepolie produceren maar vaak wordt de industriële hennep gebruikt voor de hennepolie. Dit betekent dat de hennepolie niet 100 procent natuurlijk is. Heel belangrijk om te weten is dat deze oliën niet verhit mogen worden. Als dit gebeurt kunnen er schadelijke vetten ontstaan. En dan is de olie niet meer goed voor je. Dit kan je onthouden door de VVV-OK regel: ‘Verzadigde vetten kun je verhitten; onverzadigd eet je koud.’

Voordelen van Hennepolie

Hennep is een gezond natuurlijk middel wat goed is voor het menselijk lichaam. Steeds vaker is hennepolie het belangrijkste ingrediënt in bijvoorbeeld gezichtscrème. Door deze hennepolie te gebruiken hydrateert de huid goed. Je krijgt er een strakke en jong uitziende huid van. Hennepolie is een goed ingrediënt of medicatie tegen bepaalde huidaandoeningen of ziektes. Zo kan het goed helpen tegen of het voorkomen van psoriasis, acne of eczeem. Door het natuurlijke ingrediënt houd je je lichaam gezond. En met een gezond lichaam leef je langer. Als je elke dag een paar hennepdruppels inneemt krijg je een sterk en gezond lichaam. Je krijgt goede vetten binnen en zorgen voor goede mineralen en vitamines die het lichaam binnenkomen.

Hennepolie is goed voor je haar. Het wordt verwerkt in de shampoo en in de conditioner. Dit zorgt ervoor dat er minder roos in het haar zit en dat het haar een sterke boost krijgt. De mensen die slap haar hebben zouden zelfs een vollere bos haar kunnen krijgen!

Opmerking: deze gezondheidsbevorderende resultaten zijn niet bevestigd door de medische wetenschap.

Een hennepplant groeit op een hennepplantage en is in 2/3 maanden oogstrijp. Dit betekent dat de hennep snel geoogst kan worden. Door dit voordeel kan je elk jaar ongeveer 5/6 keer oogsten. Door deze snelle oogsten kan je veel hennep produceren en verkopen. Daarom is hennep heel het jaar verkrijgbaar.

Leuk om te weten: Hennepzaden zijn glutenvrij!

Nadelen hennepolie

Hennepolie heeft niet veel nadelen. Het meest voorkomende nadeel is dat de hennep kort houdbaar is. Door deze korte houdbaarheid moet je de hennep bijna meteen gebruiken. Niet iedereen wil dat en daarom wordt dit snel gezien als irritant.

Wij raden niet aan om hennepolie te gebruiken als je bijvoorbeeld een bloedstollingsprobleem hebt. Doordat het de aanmaak van nieuwe bloedplaatjes afremt kan het bloedstollingsprobleem alleen maar erger worden. Een ander nadeel van de hennep plant is dat de hennep geen goede naam heeft. Veel mensen associëren het direct met de drugs. Door dit probleem op te lossen zijn al veel artikelen geschreven om de klant te vertellen dat dit echt niet waar is en dat je van de natuurlijke hennep helemaal niet high wordt. Doordat deze associatie wordt gegeven aan de hennep wil niet iedereen hennep gebruiken. Maar wees gerust. Je krijgt hier geen bewustzijn veranderend gedrag van.

Vetzuren in hennepolie

Je hebt verzadigde vetzuren en onverzadigde vetzuren. De onverzadigde vetzuren moeten koud ingenomen worden. Dit moet om gezondheidsproblemen te voorkomen. De verzadigde vetten mogen wel warm gemaakt worden en daarna ingenomen worden. Veel ziektes zijn gekomen door tekortkoming van vetzuren.

De meest voorkomende vetzuren zijn Omega 3 en Omega 6. Door hennepolie te gebruiken krijgt het lichaam de juiste vetzuren binnen. Zorg ervoor dat het niet te veel vetzuren zijn, anders weet het lichaam niet goed hoe ze de vetzuren moeten afbreken. Verder zorgt hennepolie voor het binnenkrijgen van mineralen, vitamines en eiwitten.

Verschillende soorten hennepzaadolie

Er zijn verschillende soorten hennepolie. Niet elk hennepolie is gelijk. De gehele groep wordt Cannabis genoemd. Maar daarin heb je 2 soorten. De cannabis sativa en de cannabis indica. Van beide soorten wordt hennep gemaakt. Maar een van hennepplanten is natuurlijk en gezonder. Heel de plant wordt uit elkaar gehaald om aan hennep te komen. Een steel geeft andere hennep dan de bloemen. De zaden en de vezels van de cannabis sativa geven de natuurlijke gezonde hennep. Deze hennep is goed voor het menselijk lichaam en zorgt voor een natuurlijke balans.

De cannabis indica komt uit de bloemblaadjes. Uit deze bloemblaadjes krijg je wiet en marihuana. Het resultaat is dat je je bewustzijnsvermindering hebt door stoffen zoals THC en CBD. Dus voorkom dat je THC houdende hennepolie gaat bestellen!

‘Superfood’

Hennepzaad en hennepzaadpolie worden vaak gezien als superfood. Ze bevatten allebei sterke ingrediënten zoals lijnzaad. Hennepzaad bevat gezonde eiwitten. Deze eiwitten zijn helemaal compleet. Dit maakt hennepzaad uniek wat betreft andere zaden. Het hennepzaad en olie zorgt voor een perfecte balans bij de vetzuren. Bij veel mensen is de Omega 3 te laag en de Omega 6 te hoog. Door de krachtige ingrediënten van hennep komt er een goede balans tussen deze vetzuren.

Ook bevatten hennepzaden veel vezels. Dit zorgt ervoor dat het eten goed door het lichaam loopt en het goed verlaat. Door de genoemde mineralen en vitamines maakt het hennepolie het product nog gezonder en unieker. Als dit product gebruikt wordt merk je al snel dat je je fitter en gezonder voelt.

Bijwerkingen van hennepzaadolie

Helaas heeft hennepolie ook bijwerkingen. Het kan zijn dat je ontlasting zachter wordt en dat er diarree ontstaat. Er worden veel vragen gesteld of het bij obstipatie wel werkt voor vermindering. Het is mogelijk dat de obstipatie hierdoor makkelijker wordt. Als de ontlasting zachter wordt kan het zijn dat je last hebt van buikkrampen.

Een andere bijwerking van de hennepolie is een verandering in de bloedbaan die eerder is genoemd. Bij bloedstollingsproblemen kan het zijn dat dit probleem erger wordt, doordat de bloedplaatjes worden afgeremd.

Wat kun je doen met hennepzaadolie?

De hennepzaden en hennepolie kan je verwerken in verschillende soorten voedsel. Zo kun je s’ ochtends een heerlijke smoothie maken met hennepzaadjes. Door de zaden aan je smoothie toe te voegen heb je s’ ochtends al de dagelijkse behoeften van mineralen, vitaminen en vezels binnen.

Anderen verwerken het hennepzaad in salades of in soepen. Veel hennepzaadolie wordt vaak in druppels gebruikt. Als je de hennepzaadolie om medische redenen wilt gebruiken, overleg dan altijd met je behandelend arts. Veel mensen nemen 1 á 2 druppels per dag.

Waar koop je hennepolie?

Lang niet alle winkels verkopen hennepolie. Het is vooral verkrijgbaar in de natuurlijke winkels. Dit zijn winkels die alleen maar natuurlijke producten verkopen. Producten die niet geconserveerd zijn. Online zijn deze producten ook verkrijgbaar. Maar lees goed de omschrijving! Niet iedere biologische winkel heeft op het moment hennepolie. Maar navragen loont! Bij E-Oil kun je kwalitatieve biologische hennepolie kopen voor een aantrekkelijk prijs. We helpen je graag verder!