Waarom ongeraffineerde plantaardige Olie noodzakelijk is voor een gezond dieet

Plantaardige ongeraffineerde plantaardige eetbare oliën van superieure kwaliteit zijn noodzaak voor een gezond dieet. Dit vooral door hun optimale samenstelling en balans van essentiële vetzuren en vitamines. Pompoenpitolie is een natuurlijke bron voor Vitamine E en biologische hennepzaadolie zit boordevol vetzuren, waaronder Omega 3, Omega 6 en Omega 9 en Gamma Linolzuur (GLA).
De oliën zijn, naast dat ze extreem gezond zijn, ook heerlijke smaakmakers voor talloze gerechten. Ze hebben een hoge biologische waarde en werken beschermend tegen verschillende soorten ziekten en aandoeningen.
Het begrip van de maatschappij betreffende het nut van ongeraffineerde olie neemt snel toe. Vooral ook door nieuwe trends in de keuken en bij het koken, zoals het experimenteren met bereiding van verschillende (inter-)nationale gerechten, specialiteiten en delicatessen en het willen ontdekken van nieuwe ‘exotische’ smaken.

In de traditionele geneeskunde staat niet-geraffineerde pompoenpitolie al eeuwenlang bekend als medicijn tegen kanker, hart- en vaatziekten. Ook als medicijn tegen blaas-, prostaat- en urineweg-ziekten wordt pompoenpitolie genoemd. De olie wordt tevens gebruikt in cosmetica, gebit-, haar- en huidverzorgingsproducten, door dierenvoeders en in de horeca.
De kwaliteit en puurheid van iedere olie op zich, speelt een belangrijke rol. De oorspronkelijke biologische karakteristieken van deze rijke natuurlijke stoffen blijven alleen door een zeer zorgvuldig selectie- en productieproces behouden. Het resultaat kan alleen door hulp van eigen laboratoria faciliteiten worden geverifieerd en gegarandeerd.
On-geraffineerde geroosterde pompoenpitolie wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en door de Hartstichting bestempelt als gezondheidsvoeding.

Plantaardige eetbare oliën helpen mensen namelijk om gezond te blijven en ze zouden altijd eerste keus moeten zijn bij het kopen van (gezonde) voeding. Alle grondstoffen voor e-Oil oliën worden strikt geselecteerd en voldoen aan BIOLOGISCH KEURMERK & HACCP voedselveiligheidsnormen. Gecertificeerd door het gerenommeerde certificeringsbureau Bureau Veritas, te Amsterdam. Plantaardig ongeraffineerde eetbare oliën zijn VEGETARISCH, HALAL & KOSHER geschikt.
Alle e-Oil ongeraffineerde olieproducten zijn niet-genetisch gemodificeerd (NON-GMO).