Wil je hennepzaadolie gebruiken om een gezonder lichaam te krijgen? Dan is het  belangrijk om te weten dat de hennepzaadolie koudgeperst is en ook koud gegeten moet worden. Als dit niet gebeurt gaan veel gezonde voedingstoffen verloren. Hierdoor reageert het lichaam niet meer goed op de stoffen die overblijven. Het gevolg is dat je weinig effect ziet van de voedingstoffen die in het lichaam komen. Het is tevens niet aan te raden om te bakken met deze oliën. Op deze manier verliest de olie belangrijke voedingsstoffen die gezond zijn voor het lichaam. Wanneer je de hennepolie wil verwerken in je maaltijden kan je de gerechten bereiden en later de hennepzaadolie toevoegen aan het gerecht.

Gezonde voedingstoffen in hennepzaadolie

Hennepzaadolie bevat pure, goede en gezonde voedingstoffen. Zo bevat het hennepzaadolie veel vitaminen. Onder andere de vitaminen E, C en B. Vooral vitamine B zorgen ervoor dat je meer energie krijgt en dat je je fijner in je lichaam voelt.

Eiwitten

Ook bevat hennepzaadolie veel eiwitten. Deze eiwitten dragen bij aan het goede verloop van het bloed. Ook zorgen eiwitten ervoor dat de spieren goed blijven functioneren en dat je niet te snel last krijgt van je gewrichten.

Mineralen

Hennepzaadolie bevat mineralen. Ons lichaam kan niet zelf mineralen aanmaken. Om deze stof toch binnen te krijgen moeten we water drinken of andere voedingstoffen die mineralen bevatten, om de juiste hoeveelheden per dag binnen te krijgen. Gelukkig heeft ons lichaam maar weinig nodig van deze voedingstof. Maar ze zijn wel van belang!

Vetzuren

Allerlaatst bevat hennepzaadolie vetzuren. Hennepzaadolie bevat de belangrijkste vetzuren. Namelijk de omega 3 en de omega 6. Het is belangrijk om te weten dat je minder omega 6 nodig hebt dan omega 3. Vaak heeft een lichaam al snel een tekort aan vetzuren. Door hennepzaadolie te gebruiken komt deze balans tussen de vetzuren weer goed. Omega 3 vetzuren zorgen ervoor dat de verantwoordelijken van de vetopslag worden geblokkeerd. Omega 6 vetzuren verminderen de kans op hart- en vaatziekten.

Gebruik van hennepzaadolie

Hennepolie komt uit koudgeperste hennepzaden. Daarom wordt dit ook wel hennepzaadolie genoemd. Zoals eerder genoemd zorgen de koude versgeperste zaden ervoor dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen en dat u snel effect ziet van uw gebruik.

U kunt hennepzaadolie op verschillende manieren nuttigen. Dit kan door middel van smoothies, salades of soepen en eigenlijk bij alle gerechten. Het is een kwestie van uitproberen en kijken bij welk gerecht u de hennepolie het lekkerst vindt. Let op dat u de hennep er zo puur mogelijk door heen doet. 1 of 2 druppels is voldoende. Bij de soep moet u opletten met het gebruik. De hennepolie moet op het laatst toegevoegd worden. Dit voorkomt dat het hennepzaadolie niet gaat koken of te warm wordt. Hennepolie gaat al roken bij een lage temperatuur. Namelijk bij 165 graden.