Ten onrechte heeft hennepzaadolie nog steeds een slechte naam. Dit is met name te danken aan het imago dat hennep en wiet hebben in Nederland. Het wordt geassocieerd met verslaving en de controle verliezen over jezelf. Niets is echter minder waar. Hennepzaadolie is juist zeer gezond door de vele vitamines en mineralen die de olie bevat. In dit artikel op E-Oil.nl vertellen we je meer over de gezonde eigenschappen van hennepzaadolie.

Minder gewrichtsklachten en betere doorbloeding

Als voorbeeld willen we in dit artikel een krantenverhaal uit het Alkmaars Dagblad aanhalen. In dit artikel wordt aangehaald van de zussen Ina en Tine. Zij zijn enthousiast gebruiker van hennepzaadolie. Ina zit al sinds haar jeugd in een rolstoel vanwege een spierziekte. Door het gebruik van hennepzaadolie in diverse recepten door de dag heen, ervaart ze dat de doorbloeding beter is en dat ze zicht daardoor meer ontspannen.

Haar zus Tine geeft ook aan dat ze blij is met hennepzaadolie. Tine heeft al sinds jaar en dag last van gewrichtsproblemen. Door het gebruik van hennepzaadolie ervaart ze minder pijn en nemen ook de andere klachten af. De zussen raden het gebruik van hennepzaadolie dan ook aan.

Opmerking: Deze gezondheidsresultaten zijn niet bevestigd door de medische wetenschap.

Geen psychoactieve werking

Het misverstand bij hennepzaadolie is vaak dat je er high van zou kunnen worden. Dit is niet het geval. Met wiet roken is dat wel het geval. Wiet wordt namelijk gewonnen uit de planten die THC bevatten. Hennepzaadolie bevat deze stof niet en is daarmee niet geestverruimend. Daarmee kan hennepzaadolie erg goed gebruikt worden als toevoeging aan het dagelijks dieet. Bijvoorbeeld als olie in een salade.

Hennepzaadolie kopen

Wil je zelf hennepzaadolie proberen? Koop dan hennepzaadolie bij E-Oil. Er is hennepzaadolie in flessen met verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Er kan gemakkelijk eerst eens worden geprobeerd. Er zijn namelijk ook kleine flesjes hennepzaadolie verkrijgbaar. Bekijk ons assortiment.