Er gaan veel verhalen rond dat de hennepzaadolie een genezende werking heeft. Door de ingrediënten hebben zich al meerdere mensen beter gevoeld.

Hennepzaadolie is een olie die gewonnen wordt uit de hennepplant, of de cannabis plant. Het wordt vaak verward met de drug hennep. Maar dit product heeft absoluut geen psychoactieve eigenschappen. Dit komt omdat de hennepzaadolie uit de zaden van de plant komt en de drugs komt uit de bladeren. Het wordt ook gezien als een superfood door de grote hoeveelheid voedingstoffen. Zo bevat de hennepzaadolie mineralen, vitamines, eiwitbouwstenen en vetzuren.

Door het hoge gehalte van verschillende aminozuren bezit deze plant ook veel gezonde vetzuren. Voornamelijk de vetten omega 3, omega 6 en omega 9 zijn belangrijke voedingstoffen die in de hennepzaadolie zitten.

Hennepzaadolie geneest?

Er zijn gebruikers van hennepzaadolie die zeggen dat de olie een heilzame werking heeft. Deze resultaten zijn echter nooit met medisch onderzoek bevestigd. Wel kunnen essentiële vetzuren heel belangrijk zijn bij huidaandoeningen, zoals bij bijvoorbeeld eczeem en acne. Dit komt ook door de omegavetzuren. Deze zuren maakt het lichaam niet zelf aan en moet dus via voedsel het lichaam binnen komen. Door hennepolie te gebruiken komt dit het lichaam binnen en zorgt het voor de juiste verhouding. Het kan bevordelijk werken voor de huid en hem stabiel en sterker maken. Ook zijn de vitamines en mineralen in hennepzaadolie goed tegen gewichtsaandoeningen, bloedvaten of depressiviteit. Zouden wonden sneller helen door het gebruik van hennepzaadolie. De vetzuren in hennepzaadolie werken namelijk ontstekingsremmend en zorgen voor een goede stofwisseling.

Hennepzaadolie geneest kanker?

Er staat genoeg op het internet over het feit dat hennepzaadolie kanker zou genezen. Dit is niet zeker en is ook nooit bevestigd door de medische wetenschap. Hennepzaadolie zou kunnen bijdragen aan een betere gezondheid en dus een beter herstel van kanker. Alleen hennepzaadolie innemen helpt niet om de kanker te genezen. Dit wil niet zeggen dat hennepzaadolie helemaal niet helpt bij de genezing. De olie is namelijk heel goed voor je en levert een uitgebalanceerde hoeveelheid essentiële vetzuren, vitamines en mineralen, die mogelijk zouden kunnen bijdragen aan het genezingsproces.

Er is geen overtuigend bewijs dat hennepzaadolie helpt tegen tumorgroei. Het is namelijk alleen getest op muizen. Wat wel is opgemerkt is dat de hennepzaadolie bij kankerpatiënten de eetlust bevorderd. Ook zou het kunnen helpen om de misselijkheid te verminderen.

Omdat er studies ontbreken en de reacties van mensen anders kunnen zijn dan bij dieren wordt hennepzaadolie niet gebruikt als middel tegen kanker.

Patiënten die in het ergste stadium verkeren van kanker kunnen wel in aanraking komen voor hennepzaadolie. Dit komt omdat bij hen de hennepzaadolie hun pijn kan verlichten en zorgt voor rust en kalmte.

Gebruik

Hennepzaadolie kan je op verschillende manieren gebruiken. Je kan het door de salade of pasta doen. Of 2 theelepeltjes door de thee. Zorg ervoor dat het koud gebruikt wordt. Dit zorgt ervoor dat er geen nuttige voedingstoffen verloren gaan!