Laden van de inhoud ... Laden is afhankelijk van uw verbindingssnelheid!

Klantenservice: 06-83347174

Shopping Cart - 0,00

Geen produkten in winkelwagen

Genezende werking hennepolie

De zaden van de hennepplant vormen de basis voor hennepolie of hennepzaadolie. De zaden hebben een hoog gehalte aan verschillende aminozuren en bezitten tevens een uitstekende verhouding cruciale vetzuren. Dit maakt de hennepzaden ontzettend gezond en daarom wordt er ook olie van gemaakt. Ook al wordt de gezondheidsbevorderende werking van de olie nog niet officieel ondersteund in de medische sector. Er zijn wel degelijk aanwijzingen die aangeven dat hennepolie de gezondheid ondersteunt en bevordert. Lees hieronder verder over de werking van hennepolie op de gezondheid, of lees meer op de pagina over hennepzaadolie.

De juiste verhouding omega vetten

Omega vetten behoren tot de onverzadigde vetten. Deze vetten zijn nodig voor de bescherming van het hart en de hartvaten. Daarnaast maakt het lichaam zelf geen Omega 3 en Omega 6 vetten aan en dienen deze uit voeding gehaald te worden. De biohennepolie van E-Oil is erg rijk aan deze beide vetsoorten en is een uitstekende toevoeging voor de dagelijkse voeding. Alleen om deze reden is het goed om hennepolie toe te voegen voor dagelijks gebruik. Onze eetpatronen wijken erg af van wat gezond is en dit geldt ook voor de inname van essentiële vetten. Zo krijgen we of te weinig van deze vetten binnen of in een verhouding die veraf staat van de gewenste verhouding.

Onder andere door deze combinatie van vetzuren is hennepolie al eeuwenlang een geneesmiddel in vele volken, landen en culturen. In Azië bijvoorbeeld wordt hennepzaadolie al meer dan 3500 jaar gebruikt om de unieke smaak, maar voornamelijk om de krachtige en genezende werking. Onder andere tegen reuma, acne en malaria.

Hennepolie voor de huid

Naast de keuken, wordt hennepolie ook gebruikt voor natuurgeneeskunde en cosmeticaproducten. Zo is hennepolie goed voor het haar, nagels en de huid. Het smeren van hennepolie op de huid hydrateert de huid en houdt het gezond en bestand tegen verschillende invloeden. Deze invloeden kunnen uitwendig als inwendig zijn. Zo werkt hennepzaadolie onder andere tegen eczeem.

Hennepzaadolie kopen

Geen relatie met drugs

Veel mensen denken bij hennepolie dat het te maken heeft met drugs of dat er een relatie is. Dit is niet zo. De werkzame stof THC afkomstig van de hennepplant is afkomstig van de bladeren. Hennepolie wordt gemaakt van de zaden en daarmee heet hennepolie ook geen hallucinerende werking en is er geen enkele relatie met drugs.

Hennepolie voor de keuken

Hennepzaadolie behoort tot een echte superfood. Naast het feit dat de olie ontzettend gezond is, wordt het ook geroemd om de unieke smaak. Zo is het een uitstekende smaakmaker voor vele uiteenlopende gerechten. Het bezit een nootachtige smaak die erg tot zijn recht komt in onder andere: dressing, salada, pasta, pizza, brood, kaas. Yoghurt, ijs en smoothies. Het is niet aan te raden om te bakken en braden met hennepzaadolie, op deze manier wordt de smaak aangetast en verliest de olie bovendien belangrijke voedingsstoffen. Daarom wordt het aangeraden om het toe te voegen als laatste stap bij warme en koude gerechten.

Mobile versie: Ingeschakeld
Translate »